Kapcsolat | Naptár | Hasznos linkek

Hírek

Közösen tart hármas könyvbemutatót június 28-án a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Történelmi Intézete és a Nemzetközi Inter-regionális Társadalomtörténeti és Néprajzi Központ. Az online eseményen az arisztokráciával kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményeket ismerhetik meg az érdeklődők.

Tanszékünk kollégái az oktatói és tudományos tevékenység mellett kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra is.
Ennek a munkának sikerét bizonyítják a XXXV. OTDK Humántudományi, illetve Had- és Rendészettudományi Szekciókban elért előkelő helyezések, díjak.

A Humántudományi Szekcióban elért eredmények:

III. helyezés: Gliga Evelin: „The Queen of the Chase” – Erzsébet császárné és a falkavadászat.
Témavezető: Dr. Schrek Katalin

Megjelent Pósán László Mindennapi élet a középkortól a felvilágosodás koráig I. című kötete. A könyv a középkori és kora újkori Európa táplálkozási kultúráján túl betekintést enged az építkezési módok, valamint a viselet változásaiba is. 

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából 2020 májusára tervezett nemzetközi tudományos konferencia megtartására a pandémiás helyzetre való tekintettel sajnos nem kerülhetett sor. A DE BTK Történeti Intézetének munkatársai, Barta Róbert és Kerepeszki Róbert azonban vállalták, hogy az el nem hangzott előadásokat tanulmánnyá formálva kötetben adják közre. A szerkesztői munkában közreműködött még a toruni Kopernikusz Egyetem munkatársa, Krzysztof Kania és a Járom Kulturális Egyesület elnöke, Novák Ádám.

Megjelent a Történelmi Intézet munkatársai által írt új egyetemi tankönyv Nemzetközi kapcsolatok története címmel.

Oldalak